Motion Mountain

Het gratis natuurkunde boek

logo
Willkommen Benvenuti Benvinguda Bienvenida Bienvenue Bine ati venit Bem-vindos Bonvenon ברוכים הבאים Добрe дошли Добро пожаловать Dobrodošli Ласкаво просимо 欢迎 歡迎 Hoş geldiniz Karibu خوش‌آمدید مرحبا Ondo etorri Salve Selamat Datang Tere tulemast Tervetuloa Üdvözlet Välkommen Velkommen Velkommen Vitajte Welkom Witajcie Χαίρετε ようこそ

Hoe bewegen dingen? Wat is beweging? Waarom bestaat beweging?

Wat hebben vuurwerk, liefde en vlinders met elkaar gemeen? Hoe werken spieren? Hoe ontstaan kleuren? Waarom zien we de sterren? Welke problemen in de natuurkunde zijn nog open?

pdf  Download volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (60 MB).

pdf  Download volume II - RELATIVITY         (40 MB).

pdf  Download volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (50 MB).

pdf  Download volume IV - QUANTUM THEORY: THE SMALLEST CHANGE         (20 MB).

pdf  Download volume V - PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (70 MB).

pdf  Download volume VI - A SPECULATION ON UNIFICATION         (14 MB).

Het Motion Mountain Project publiceert een gratis natuurkunde boek dat deze en andere vragen beantwoordt. Op een vermakelijke, provocerende en interessante manier wordt uitgelegd dat het hiervoor nodig is in een gebied door te dringen waar tijd en ruimte niet bestaan. De engelstalige tekst, met over 700 illustraties, is een gids voor dit avontuur. Tenminste één verrassing en één uitdaging per pagina zijn gegarandeerd.

Dit fysica boek in pdf formaat is gratis voor iedereen om te bewaren, lezen of af te drukken voor persoonlijk gebruik en om elektronisch te distribueren, maar dan alleen in ongewijzigde vorm en zonder er kosten aan te verbinden.

Suggesties om de tekst in dit natuurkunde boek te verbeteren zijn van harte welkom. Voor goede suggesties komt u in de dankbetuiging of ontvangt u een beloning.

Dit gratis leerboek wordt door een non-profit vereniging gepubliceerd. Donaties zijn mogelijk - en van harte welkom (en zijn ook zonder Paypal rekening mogelijk):

| PayPal |

Hartelijk bedank voor Uw hulp! Als U wilt, wordt Uw naam in de lijst van sponsoren opgenomen. Stuur een email aan christoph@motionmountain.net als U hulp of meer informatie nodig hebt.

Het is niet toegestaan om enig deel van deze tekst in een product of service te gebruiken zonder mijn toestemming. Als u twijfelt, neem dan contact op via christoph@motionmountain.net.