Miten kappaleet liikkuvat? Miksi ne liikkuvat?
Mitä liike on? Miksi se on olemassa?

Mitä vaikutuksia liikkeellä voi olla? Onko levitaatio mahdollista? Onko mahdollista rakentaa aikakone? Mitä 'kvantti' tarkoittaa? Onko tyhjä avaruus todella tyhjää? Mitkä fysiikan ongelmat ovat vielä ratkaisematta?

Tutki itse kasvien, eläinten, salaman, satelliittien, latausten, valon ja tyhjän tilan liikettä! Ole kiehtoutunut molekyylimoottoreista, mustista reikistä, luonnon kauneudesta ja toiminnan yksinkertaisuudesta: Tutustu kosmisen laiskuuden periaatteeseen - vähiten toimintaan -, suurimpaan nopeuteen, suurimpaan etäisyyteen, suurimpaan voimaan ja mittarisymmetriaan, symmetriaan. joka selittää sähkömoottorit, radioaktiivisuuden ja kvarkit!

Selvitä, mitä ilotulitteilla, matkapuhelimilla ja perhosilla on yhteistä, miten lihakset toimivat, miten värit näyttävät, kuinka levitaatio on mahdollista, miksi näemme tähdet ja mitkä fysiikan ongelmat ovat edelleen ratkaisematta. Nauti monista upeista palapeleistä luonnosta. Lue suuresta edistyksestä ymmärryksessämme meitä ympäröivistä prosesseista. Opi kuinka maailmankaikkeuden tarina muotoilee yötaivaamme, aurinkoa, maisemaamme, kehomme ja kaikkia sen muodostavia atomeja. Löydä mielenkiintoisia kokeita toistettavaksi. Tutustu fysiikassa käytettyjen käsitteiden voimaan. Jos olet 16–106-vuotias, voit nauttia tämän fysiikan kirjan lukemisesta. Se on ilmainen.

Physics pdfFree download of volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (260 MB).

Physics pdfFree download of volume II - RELATIVITY AND COSMOLOGY         (50 MB).

Physics pdfFree download of volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (80 MB).

Physics pdfFree download of volume IV - THE QUANTUM OF CHANGE         (38 MB).

Physics pdfFree download of volume V - MOTION INSIDE MATTER: PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (85 MB).

Motion Mountain - sivusto julkaisee ilmaista fysiikan oppikirjaa, joka kertoo kuinka 2500 vuoden tutkimuksen jälkeen on nyt mahdollista vastata näihin kysymyksiin. Viihdyttävällä ja haastavalla tavalla, vähällä matematiikalla, se kertoo miksi klassista fysiikkaa, suhteellisuutta sekä kvanttiteoriaa täytyy tutkia, miten ne voidaan yksinkertaisesti kuvailla, miksi on välttämätöntä edetä alueille, joissa aikaa ja avaruutta ei ole olemassa ja mitä ihmeitä siellä on löydettävissä.

Teksti, englanniksi kirjoitettuna, esittää ainakin yhden uuden yllätyksen ja yhden uuden haasteen jokaisella yli 1000 sivullaan. Kirja on kirjoitettu opiskelijoille sekä jokaiselle, joka on kiinnostunut fysiikasta ja luonnon tarkasta kuvaamisesta.

*

If you can correct and expand this Finnish page, please let me know via email. It should be as interesting, passionate and elegant as possible – as physics is.

Of course, if you want to help to translate a volume of this book series into Finnish, you are even more welcome. You would help the youth a lot. Young people who read science books make the world a better place.