Hogyan mozognak a dolgok? Miért mozognak?
Mi a mozgás? Miért létezik?

Milyen hatásai lehetnek a mozgásnak? A levegõben lebegés lehetséges? Építhetõ idõutazógép? Mit jelent a "kvantum"? Valóban üres az ûr? Halmaz az Univerzum? Mely problémákra nincs még megoldás a fizikában?

Fedezze fel a növények, állatok, villámlás, műholdak, töltések, világos és üres tér mozgását! Lenyűgözzék a molekulamotorok, a fekete lyukak, a természet szépsége és az egyszerűség, hogyan működik: Fedezze fel a kozmikus lustaság elvét - a legkevesebb cselekvést - a maximális sebességet, a legnagyobb távolságot, a legnagyobb teljesítményt és a szelvény szimmetriáját, a szimmetriát ami magyarázza az elektromos motorokat, a radioaktivitást és a kvarkokat!

Physics pdfFree download of volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (260 MB).

Physics pdfFree download of volume II - RELATIVITY AND COSMOLOGY         (50 MB).

Physics pdfFree download of volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (80 MB).

Physics pdfFree download of volume IV - THE QUANTUM OF CHANGE         (38 MB).

Physics pdfFree download of volume V - MOTION INSIDE MATTER: PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (85 MB).

A "Motion Mountain" egy ingyenes fizika tankönyv, amely elmeséli, hogyan vált lehetõvé 2500 évnyi tanulás után, hogy a fenti kérdésekre válszoljunk. Szórakoztató és gondoltébresztõ módon, kevés matematikával mutatja be, miért kell a klasszikus fizikát, a relativitáselméletet és a kvantumelméletet felderítenünk, hogyan kell azokat közérthetõen összefoglalni, miért szükségszerû olyan területekre lépni, ahol a tér és idõ nem létezik, és milyen csodák fedezhetõk föl ott.

A szöveg nyelve angol, és a több mint 2000 oldal mindegyikén legalább egy meglepetést és új kihívást tár elénk. A könyv diákok számára íródott, és mindenkinek, akit érdekel a fizika és a természet pontos leírása.

*

If you can expand and improve this page in Hungarian, please let me know via email. This page should be as interesting, passionate and elegant as possible – as physics is.

Of course, if you want to help to translate a volume of this book series into Hungarian, you are even more welcome. Do it for the young people around you, and for the fun you will have. You will help the youth a lot and give them a great present. All over the world, we need more young people who read science books - also in Hungary. They make the world a better place.